Activitats

 

Pla general d’activitats

El pla general d’activitats és variat i inclou activitats d’animació, excursions, dinàmiques en anglès, esports, activitats temàtiques, visites a diferents espais de la universitat, jocs i activitats de grup, TIC, aprenentatge entre iguals i bany a la platja.
Aquest pla té un cronograma per a cada un dels dies del programa, però amb flexibilitat per a garantir les aportacions personals, idees o suggeriments dels participants.

 

Activitats previstes

 

 • Activitats d’animació del grup

Aquestes activitats estaran circumscrites als moments comuns establerts en el cronograma general.

L’equip d’animació promourà que els i les participants suggerisquen activitats per a l’ocupació del temps lliure i afavorirà les que tinguen un caràcter més participatiu i creatiu (arts plàstiques), amb algunes com ara balls i danses populars, expressió corporal, etc. Inicialment es plantegen, entre altres, les activitats següents: videofòrum, recomanacions literàries, jocs de taula, ambientació dels espais, tallers manuals, mercat de bescanvi, etc. També hi haurà:

– Una activitat matinal, per a iniciar cada jornada, que tindrà un caràcter motivador i es basarà en dinàmiques de grup i jocs cooperatius o debats socials per a estimular i «activar» els i les participants. Aquestes activitats seran de curta durada.

– Una assemblea cada divendres, al final de cada setmana, per a avaluació i comentaris, amb independència de les que es puguen fer de manera diària.

Juguem en equip. Una nova secció on fomentarem el treball en equip mentre practiquem jocs innovadors.

Fem equip. Sessions en què els joves podran construir com a grup dinàmiques que els ajudaran a conèixer els companys i comprendre les diferències d’opinió que ens fan únics a cadascun de nosaltres.  

 • TIC (tecnologies de la informació i la comunicació)
 • Fenomen NAU JOVE 2019. Cada any intentem buscar una activitat innovadora molt lligada als mitjans de comunicació i els gustos dels joves. En darreres edicions hem fet coses com SabrosuraShake, la Nau en 1hora, lip dup o fashmob.
 • Fotobabble és una eina 2.0 molt pràctica per posar àudio i/o vídeo enregistrat a fotografies i imatges. Amb aquesta eina podem realitzar activitats basades en la descripció, l’explicació de conceptes i fins i tot les audicions sobre imatges o fotografies.
 •  Ensenyament de xinés

Enguany l’Institut Confuci impartirà una classe de xinés setmanal a la Nau Jove. L’Institut Confuci va impartir un taller de cultura xinesa la passada edició, que va ser molt ben valorada pels joves.

 

 • Activitat esportiva
 • FUNKY

          Les classes de Funky per a joves ofereixen un resultat molt positiu a nivell físic al augmentar la concentració, coordinació, millora el rendiment físic i, a més a més, estes pràctiques esportives fomenten la autoestima i la confiança.

Es tracta d’un ball de carrer on es barregen passos de jazz, breakdance, ritmes afro o de dansa contemporània amb gran coordinació en les diverses parts del cos. S’aconsegueix un nivell aeròbic important amb uns ritmes molt ràpids i marcats. En aquesta dansa s’utilitza també l’expressió corporal com a recurs propi i característic d’aquest estil.

 • SOFBOL

         Amb un programa que barreja classes teòriques y pràctiques els/les nostres joves tindran l’oportunitat d’aprendre totes les tècniques bàsiques per començar correctament la pràctica del Sóftbol , també conegut pel seu nom original en anglès, softball . És un esport d’equip en el qual una pilota és llançada per un jugador defensiu anomenat pitcher o llançador i colpejada per un jugador ofensiu anomenat batedor. El softbol és descendent directe del beisbol i és també anomenat com «bola tova» com una manera de distingir-se , però difereix d’ell en la grandària d la bola , la forma del bat , la grandària del camp i petites parts del reglament.

 

 • Coneixem la Universitat de València
 • TAU (TALLER D’AUDIOVISUALS) Plató de ràdio

          Com un reflex més de la societat de la informació i la comunicació, la Universitat de València, amb la intenció d’integrar els nous formats audiovisuals en els àmbits de la  recerca, la docència i la divulgació científica, té a disposició de la comunitat universitària el Taller d’Audiovisuals.

 • OBSERVATORI ASTRONÒMIC (l’Aula del Cel)

          L’Observatori Astronòmic de la Universitat de València, al Parc Científic de Burjassot, és un centre on es realitzen activitats d’investigació, docència i difusió de la cultura en l’àmbit de l’astronomia.

L’Aula del Cel és un projecte educatiu de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València dedicat a l’ensenyament i la didàctica de l’astronomia, i la seua divulgació, amb l’objectiu  d’estimular la curiositat i l’interès per aquesta ciència als centres educatius de la Comunitat Valenciana.

 • COL·LEGI MAJOR DOCTOR PESET

          El Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València, inaugurat l’any 1997, és una residència de professors i estudiants que fomenta la formació humana, cultural i científica dels seus col·legials.

Està situat en una casa senyorial del centre de la ciutat, el palau dels Martínez Vallejo (s. XVIII), que va acollir l’Escola Normal de Magisteri fins al 1961. Més tard va ser rehabilitada i adaptada a la seua nova funció universitària.

Durant aquesta visita els joves visitaran les diferents instal·lacions i podran conèixer alguns elements d’interès que s’hi han conservat, com un llenç de la muralla àrab (segle XI), la torre de Miramar (segle XVIII) i la volta amb llanterna (segle XIX) que corona l’escala principal. També podem contemplar la pintura mural “La visita impossible de Juan Peset”, obra de Damián Flores feta l’any 2007 amb motiu del desè aniversari del Col·legi.

 •  Bany

L’equip d’animació prepararà les possibles activitats lúdiques i esportives que es desenvoluparan a les platges de la ciutat de València tots els divendres.

 

La Fundació General de la Universitat de València es reserva el dret de fer canvis per motius organitzatius.

Ací pots trobar l’enllaç als blogs creats pels participants de les darreres edicions:
Nau_jove.16
Nau_jove.15
Nau_jove.14
Nau_jove.13
Nau_jove.12
Nau_jove.11