Eixides

Les eixides, adaptades a l’edat dels joves participants, poden consistir en activitats a la natura, visites a museus, activitats urbanes, multiaventura, etc.

L’equip de treball s’encarrega de seleccionar, preparar i dinamitzar aquestes eixides i col·laborar amb els especialistes que, en el seu cas, hi intervinguen.

Al llarg del mes de juliol es duran a terme les activitats següents fora de les instal·lacions habituals:

  • Dues eixides de mitja jornada (de 8.30 a 14.00 hores)
  • Una eixida de jornada completa (de 8.30 a 18.00 hores)
  • Una acampada amb pernoctació de dues nits (del 11 al 13 de juliol)

 

EIXIDES DE MITJA JORNADA

 

Visita al Port de València i al Barri del Cabanyal

Aquesta visita permetrà als joves conèixer dos espais tradicionals de la ciutat de València. Descobriran part de la història de la ciutat i això també els permetrà adonar-se de la profunda transformació que ha sofert.

 

Caiac a Cullera

En aquesta eixida els joves podran gaudir d’una de les activitats més divertides, i que poden fer-la tant amb adults com amb altres xics de la seua edat: el caiac. L’embarcació en què van muntats és semblant a una piragua i utilitzen un rem amb dues pales per desplaçar-se. El caiac és una activitat cada vegada més estesa.

Aquesta activitat es realitzarà a Cullera, en una zona de costa on les aigües són tranquil·les i on els joves podran realitzar petites travessies per descobrir llocs sorprenents i inaccessibles a peu. El millor de tot és que qualsevol pot muntar-se en la piragua i començar a remar. Si t’agrada el mar i l’aventura, puja a bord d’un caiac! És un esport senzill, segur, amb el qual els joves aprendran a valorar molt més la natura.

 

 

EIXIDA DE JORNADA COMPLETA

 

Visita al Pou Clar d’Ontinyent

El Pou Clar és el paratge fluvial més important del municipi d’Ontinyent (València). Alberga importants valors naturals i paisatgístics. El riu Clariano naix allí mateix i en els seus primers metres configura un seguit de pous excavats per l’aigua sobre roca calcària que conforma un paisatge ben singular de formes arredonides i de tranquil·les làmines d’aigua.

La bona accessibilitat permetrà als joves caminar per la seua ribera i gaudir del contrast dels colors de la roca, de l’aigua i dels baladres. També podran fer un bany en les seues aigües fresques.

 

Paratge del Pou Clar (Ontinyent)

Imatge cedida per Jeroni Valor

 

ACAMPADA

Enguany, els joves faran una estada de tres dies i dues nits a l’alberg de GEONATUR a Sot de Xera (València).

Aquesta acampada ens permetrà gaudir del Parc Natural de Xera-Sot de Xera. Constitueix un dels territoris valencians on es concentren valors mediambientals i culturals especialment rellevants. És situat entre les comarques de la Plana Utiel-Requena i dels Serrans. S’alça en una vall ocupada per terres de conreu a l’interior d’una enorme fossa tectònica i envoltada d’abruptes muntanyes, que donen lloc a un enclavament de gran interès per a la geologia, els paisatges formats pel riu de Sot o rambla d’El Reatillo, el pantà de Buseo i el barranc de La Hoz.

 

Alberg de Geonatur (Sot de Xera)

Imatge cedida per Grup Geonatur

 

La Fundació General de la Universitat de València es reserva el dret de modificar aquestes eixides per motius d’organització.