Activitats

 

Pla general d’activitats

El pla general d’activitats és variat i inclou activitats d’animació, excursions, dinàmiques en anglès, esports, activitats temàtiques, visites a diferents espais de la universitat, jocs i activitats de grup, TIC, aprenentatge entre iguals i bany a la platja.
Aquest pla té un cronograma per a cada un dels dies del programa, però amb flexibilitat per a garantir les aportacions personals, idees o suggeriments dels participants.

Algunes activitats seran realitzades per l’equip de treball en llengua anglesa, cosa que permetrà als participants ampliar el seu vocabulari i adquirir més fluïdesa mitjançant l’aprenentatge entre iguals.

 

Activitats previstes

 

  • Activitats d’animació del grup

Aquestes activitats estaran circumscrites als moments comuns establerts en el cronograma general.

L’equip d’animació promourà que els i les participants suggerisquen activitats per a l’ocupació del temps lliure i afavorirà les que tinguen un caràcter més participatiu i creatiu (arts plàstiques), amb algunes com ara balls i danses populars, expressió corporal, etc. Inicialment es plantegen, entre altres, les activitats següents: videofòrum, recomanacions literàries, jocs de taula, ambientació dels espais, tallers manuals, mercat de bescanvi, etc. També hi haurà:

– Una activitat matinal, per a iniciar cada jornada, que tindrà un caràcter motivador i es basarà en dinàmiques de grup i jocs cooperatius o debats socials per a estimular i «activar» els i les participants. Aquestes activitats seran de curta durada.

– Una assemblea cada divendres, al final de cada setmana, per a avaluació i comentaris, amb independència de les que es puguen fer de manera diària.

Juguem en equip. Una nova secció on fomentarem el treball en equip mentre practiquem jocs innovadors.

Fem equip. Sessions en què els joves podran construir com a grup dinàmiques que els ajudaran a conèixer els companys i comprendre les diferències d’opinió que ens fan únics a cada u de nosaltres.  

Fenomen Nau Jove 2018. Cada edició, els nostres joves fan muntatges amb la càmera de vídeo basats en diversos fenòmens sorgits en Internet: un videoclip, un programa de TV, un Lip Dub, Harlem Shakes, etc. Enguany, el “fenomen” que realitzarem serà la Nausong, escriurem i crearem la nostra cançó que ens acompanyarà edició rere edició junt amb el nostre videoclip.

 

  •  English Nau

Durant dues sessions setmanals els joves realitzaran activitats en anglès. English  Nau està dissenyat perquè els joves utilitzen l’anglès en el món real amb confiança i fluïdesa per a poder comunicar-se amb els seus pensaments i opinions de manera natural. Les sessions són interactives i divertides, i hi aprenen a com expressar-se a través de treballs en grup i discussions estimulants.

 

  • Activitat esportiva
  • LACROSSE: Amb un programa que barreja classes teòriques i pràctiques, els nostres joves tindran l’oportunitat d’aprendre totes les tècniques bàsiques per començar correctament  la pràctica del  lacrosse.Les classes han sigut dissenyades cap a l’aprenentatge i perfeccionament del lacrosse amb un mètode divertit, segur i senzill, seguint sempre l´objectiu principal de gaudir en tot moment.
  • ZUMBA: És un ball aeròbic excel·lent per a combinar ball i fer exercici de forma divertida. Aporta tots els beneficis de l’exercici aeròbic, ajuda a tonificar els músculs, a millorar la coordinació i alliberar estrès.

 

  • Coneixem la Universitat de València

Aquestes activitats tenen com a objectiu afavorir el coneixement de la Universitat de València des d’un enfocament d’oci educatiu. Per a l’actual edició hi ha previstes les visites següents:

TAU: El Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València ens donarà l’oportunitat de sentir l’experiència de fer un breu programa de ràdio pensat i desenvolupat pels mateixos joves. Els programes aniran “gestant-se” a les aules, i es gravaran posteriorment.

DESCOBERTA DE LA NAU: Els participants realitzaran una breu visita guiada per algunes de les dependències de La Nau, que és l’antiga seu de la Universitat de València, com ara la Capella de la Sapiència, la Sala de Juntes o el Paranimf. Alhora, que se’ls presentarà de manera lleugera la història de l’edifici, la Universitat, els rectors…

Una vegada acabada la visita a l’edifici de La Nau, tots els participants duran a terme un altre joc de descoberta, en el qual hauran de resoldre diferents preguntes relacionades amb diferents espais de l’edifici de la Nau.

INSTITUT CONFUCI: Els joves es desplaçaran a la Facultat de Filologia per visitar les instal·lacions de l’Institut Confuci, que és una institució creada amb la finalitat de promoure el desenvolupament de l’ensenyament i la cultura xinesa.

Coneixeran de primera mà aquest organisme, que és present als cinc continents amb més de 500 centres. A l’estat espanyol hi ha vuit seus situades a Madrid, Universitat de València, Universitat de Granada, Barcelona, Universitat de Castella-La Manxa, Universitat de Saragossa, Universitat de Lleó i Universitat de Las Palmas de Gran Canaria.

Hi realitzaran diferents tallers relacionats amb les diferents activitats que desenvolupa aquest organisme relacionades amb la cultura xinesa: celebracions com l’Any Nou xinés o la festa de la Mitja Tardor. Hi haurà, a  més, trobades amb escriptors, dramaturgs i científics, cicles de cinema, recitals, danses tradicionals xineses, concerts, conferències, lectures poètiques, demostracions de cal·ligrafia xinesa, de wushu i taitxitxuan, o activitats enfocades al públic infantil.

  •  Bany

L’equip d’animació prepararà les possibles activitats lúdiques i esportives que es desenvoluparan a les platges de la ciutat de València tots els divendres.

TIC (tecnologies de la informació i la comunicació)
Amb la realització d’aquesta activitat es pretén afavorir l’ús de TIC com a eina de comunicació fluida entre tots els participants mitjançant la reedició del blog d’anteriors edicions.
Així mateix, s’utilitzen les TIC  per a plantejar activitats d’animació/reflexió relacionades amb la solidaritat, l’ecologia, els drets humans…

La Fundació General de la Universitat de València es reserva el dret de fer canvis per motius organitzatius.

Ací pots trobar l’enllaç als blogs creats pels participants de les darreres edicions:
Nau_jove.16
Nau_jove.15
Nau_jove.14
Nau_jove.13
Nau_jove.12
Nau_jove.11